............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Για πρώτη φορά Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ελλάδα


Ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα παντοπωλείο εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου από το Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, κ. Ζερόμ Λουμπέρ και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, κ. Ελευθέριο Σκιαδά.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αθήνας (Σοφοκλέους 66) είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων και του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος και παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ποιότητα των προϊόντων στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Οι οικογένειες που «υιοθετεί» το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αθήνας επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων και έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας. Ήδη, η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη.
Σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών, ώστε, σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, να είναι σε θέση σύντομα να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. Οι οικογένειες, μετά από χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών και ανάλογα με την πορεία τους, θα μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Η λειτουργία του βασίζεται στα πρότυπα των αντίστοιχων Κοινωνικών Παντοπωλείων που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Carrefour στη Γαλλία και στο Βέλγιο και μέρος του προγράμματος χρηματοδοτείται από το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour. Πρόκειται για το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ελλάδα και, ήδη, ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος εξετάζει την προοπτική δημιουργίας αντίστοιχων παντοπωλείων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με Δήμους των περιοχών αυτών.
Μιλώντας στα εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε: «Η μέριμνα για τους ανθρώπους εκείνους που στερούνται τα στοιχειώδη αποτελεί κεντρικό πυλώνα των ενεργειών του Δήμου, αλλά και μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Η δημιουργία του καινοτόμου αυτού παντοπωλείου καταδεικνύει τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα με γνώμονα την κοινωνική προσφορά και πρόοδο».
«Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, παρουσιάζουμε αυτό το έργο αγάπης που υλοποιήσαμε για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα Όλοι εμείς στην Carrefour Μαρινόπουλος, με βάση την τεχνογνωσία από Κοινωνικά Παντοπωλεία που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Carrefour σε άλλες χώρες και με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης για τους συνανθρώπους μας, καλωσορίζουμε και αγκαλιάζουμε τις οικογένειες που έχουν επιλεγεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους βοηθήσουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, κ. Ζερόμ Λουμπέρ.

«Το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων αποτελεί μόνιμο στήριγμα των άπορων οικογενειών της πόλης. Στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων αυτών βρήκαμε σύμμαχό μας τον Όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος, χάρη στον οποίο ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου έγινε πραγματικότητα» σημείωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, κ. Ελευθέριος Σκιαδάς.
Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται τόσο από τα καταστήματα του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, όσο και από επιλεγμένους προμηθευτές, ενώ, στη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων, στις ενέργειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα μπορούν να συνεισφέρουν και οι πολίτες.
Αποτελώντας το πρώτο ανάλογο παράδειγμα σύμπραξης φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής επιχείρησης στον τομέα αυτό, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα απασχολώντας εξειδικευμένο προσωπικό του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος και δημότες Αθηναίων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος απασχολεί σήμερα 11.500 εργαζόμενους και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία του λιανεμπορίου στην Ελλάδα, με τα καταστήματα Carrefour, Champion Μαρινόπουλος και 5’ Μαρινόπουλος.
Το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour, που χρηματοδότησε μέρος του προγράμματος, είναι αρωγός σε κοινωνικές πρωτοβουλίες σε πολλές χώρες του κόσμου και έχει να επιδείξει πλήθος πρωτοβουλιών για την ανακούφιση πληγέντων ή ανθρώπων που είχαν ανάγκη.
Το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και λειτουργεί από το 2005 με την επωνυμία «Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων». Εκτός από προγράμματα σίτισης και στέγασης, παρέχει σειρά κοινωνικών υπηρεσιών για την ανακούφιση των άστεγων πολιτών της Αθήνας και για την αντιμετώπιση της φτώχειας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα πρωτοποριακές δράσεις σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...