............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Για πιέσεις από εθνικιστικούς και θρησκευτικούς κύκλους κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ


Eurokinissi

Πινκ πονκ η «Ιστορία» της Στ'
ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το ενδεχόμενο απόσυρσης του βιβλίου της Ιστορίας
Αθήνα: Δεδομένη θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της Στ' δημοτικού σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Στην ίδια ανακοίνωση ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας τη ότι θέλει να δώσει «τα διαπιστευτήρια της ακραιφνούς δεξιάς ορθοδοξίας» και την εικόνα της «συγκυβέρνησης» με το ΛΑΟΣ.
Ακόμα, εξαπολύει κατηγορίες περί πιέσεων από εθνικιστικούς και θρησκευτικούς κύκλους ενώ της προσάπτει τακτικές κομματικής ιδιοτέλειας αναφορικά με αντιμετώπιση ενός παιδαγωγικού ζητήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σύμφωνα με συστηματικές διαρροές στον Τύπο, η κυβέρνηση με απόφαση του νέου υπουργού Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, θα αποσύρει το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού.
Προεκλογικά είχε ανακοινωθεί ότι το βιβλίο θα μοιραστεί και πάλι με όσες προσθήκες και αλλαγές είχαν κριθεί αναγκαίες, με βάση τις υποδείξεις που είχαν γίνει δεκτές από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και την συντακτική ομάδα.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση στα πρώτα της βήματα θέλει να δώσει την εικόνα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΛΑΟΣ και ο νέος υπουργός να δώσει διαπιστευτήρια ακραιφνούς δεξιάς ορθοδοξίας σε σύγκριση με την προκάτοχό του.
Όχι λοιπόν εξαιτίας κριτικών παρατηρήσεων που έγιναν από την επιστημονική κοινότητα, αλλά κάτω από το βάρος των πιέσεων που ασκούνται κυρίως από εθνικιστικούς κύκλους και από το θρησκευτικό φονταμενταλισμό, η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα παιδαγωγικό ζήτημα με τη γνωστή τακτική της κομματικής ιδιοτέλειας.
Δυστυχώς και αυτό το βιβλίο θα μπει στην λίστα ντροπής, όπως και τα βιβλία των κκ Καλοκαιρινού και Κρεμμύδα, που μεταπολιτευτικά, δια της απόσυρσής τους, επιβεβαιώνουν διαχρονικά την επιβολή μιας κατεστημένης και συντηρητικής αντίληψης για την ιστοριογραφία αλλά και για την ίδια την ιστορία μας».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...