............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Σοκ στη Ν.Δ. από γαλάζιο φαγοπότι




Κουκούλωσαν σκάνδαλο 13 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ζακύνθου- Άγνωστη η κατάληξη 4 δανείων που ελήφθησαν με πλαστά έγγραφα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ματίνα Ηρειώτου Στέλιος Βραδέλης
Τα αποδεικτικά στοιχεία σκανδάλου ύψους τουλάχιστον δεκατριών εκατομμυρίων ευρώ από δάνεια που είχαν ληφθεί με πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου επιχείρησαν να εξαφανίσουν οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές του, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ζακύνθου- εκλεγμένος με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας- Κωνσταντίνος (Άκης) Τσαγκαρόπουλος.
O γαλάζιος δήμαρχος απολογείται σήμερα στον εισαγγελέα για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εμπρησμού στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου, ενώ κατηγορούμενοι είναι ακόμη τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Το οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύπτεται με την απόπειρα εμπρησμού,σύμφωνα με πληροφορίες,συνδέεται με μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας.
Η πρωτοφανής υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στη Ρηγίλλης έχει όλα τα χαρακτηριστικά μαφιόζικης επιχείρησης και σχετίζεται άμεσα με το οικονομικό σκάνδαλο που έχει αποκαλύψει από τις αρχές του Ιουλίου η παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζακύνθου, η οποία έχει ενημερώσει με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης το γραφείο του Πρωθυπουργού, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, και τη Δικαιοσύνη. Όμως, παρά το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία της υπόθεσης είναι στη διάθεση των αρμοδίων από τις 7 Ιουλίου, προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά στις αρχές του Αυγούστου, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη αντίδραση- ούτε καν έρευνα για το σκέλος των διοικητικών ευθυνών. Στόχος ήταν να μην πάρει διαστάσεις η υπόθεση πριν περάσουν οι εκλογές. Άλλωστε, το επόμενο δεκαπενθήμερο - δηλαδή μετά τις εκλογές- αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε παράγοντες του δήμου. Στο ίδιο διάστημα αναμένεται το πόρισμα από τον έλεγχο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Ιονίου (πρώην ΣΔΟΕ). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει διαπιστωθεί πλήθος παρανομιών, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει πού κατέληξαν τα χρήματα από τέσσερα δάνεια συνολικού ύψους περίπου δεκατριών εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά τα δάνεια, όπως καταγγέλλει η παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζακυνθίων, ελήφθησαν από τον δήμο χωρίς να έχουν προηγηθεί αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και εν αγνοία των δημοτικών συμβούλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της απόπειρας εμπρησμού διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε συσταθεί εταιρεία offshore στην οποία πήγαιναν τα χρήματα με άγνωστη πορεία από εκεί και μετά.
Πλαστογραφούσαν τις αποφάσεις
«Ψηφίζαμε για παράδειγμα για τον καθαρισμό των αγωγών ομβρίων υδάτων, η απόφαση έπαιρνε συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά στην Περιφέρεια και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως και στις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έφθανε πλαστογραφημένη απόφαση με τον ίδιο αριθμό, αλλά με περιεχόμενο διαφορετικό. Εμφανιζόταν, δηλαδή, εν αγνοία του, το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει αποφασίσει ομόφωνα για τη λήψη δανείων», λέει στα «ΝΕΑ» ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Ξένος. Όπως εξηγεί, «ήδη έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν τέσσερις πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για ισάριθμα δάνεια με μεγαλύτερο το δάνειο των 9.600.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς». Για όλα τα δάνεια εκδιδόταν εγκριτική πράξη νομιμότητας από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σ. Βόσδου, που όμως στηριζόταν στις πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα χρήματα των δανείων, πάντως, δεν εμφανίσθηκαν ποτέ στα ταμεία του Δήμου Ζακυνθίων, ούτε εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.
Πλήρης φάκελος
Με μια σειρά εγγράφων και υπομνημάτων, η αντιπολίτευση του δήμου ζητούσε την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για τη διαλεύκανση του σκανδάλου. «Ο πλήρης φάκελος για την υπόθεση με όλα τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας έφυγε με κούριερ από τη Ζάκυνθο για το γραφείο του Πρωθυπουργού στις 12 Ιουλίου και παρελήφθη από τον κ. Σταϊκούρα», προσθέτει ο κ. Ξένος. Στο γραφείο του Πρωθυπουργού κοινοποιήθηκε και άλλο έγγραφο με αποδέκτη τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στις 27 Ιουλίου και με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον». Σημειώνεται ότι προκειμένου να εκταμιευθεί το συγκεκριμένο δάνειο, ύψους 9.600.000 ευρώ, ήταν αναγκαίο να κατατεθεί από τον δήμο και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ. Η βεβαίωση κατατέθηκε, πλην όμως η διευθύντρια των υπηρεσιών του ΙΚΑ Ζακύνθου - σύμφωνα με πληροφορίες- βεβαιώνει ότι ουδέποτε τη χορήγησε.

Μαφιόζικο σχέδιο για να καταστρέψουν τα στοιχεία
Επιχείρηση συγκάλυψης και από την Αστυνομία
Ευθύνες και στον υφυπουργό Εσωτερικών
Στο σκαμνί για κακουργήματα οι «γαλάζιοι κουμπάροι»


"TA NEA" Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007
Αρ. Φύλλου: 18.935

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καλή μέρα
Ιδιωτικό δάνειο εμπιστοσύνης, δίνουμε δάνεια χωρίς να ξέρουμε να αισθάνεστε με την αμοιβή, το δάνειό σας θα σας δώσει σε χαμηλό επιτόκιο 0f 1,5%. Το ιδιωτικό δάνειο Trust είναι η καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας. Παρέχουμε μια ποικιλία δανείων. στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα σήμερα {privatetrustloan@yahoo.com}

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...