............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΥΣΤ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ...


ΕΧΩ ΑΓΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ




Γράφει ο Αντώνης Φουντής

ΟΙ ΜΕΡΕΣ αυτές είναι μέρες πένθους, θλίψης, οργής και -κυρίως- απογοήτευσης. Μου είναι τρομερά δύσκολο να γράψω για τα μαργαριτάρια των αθλητικών στην τηλεόραση (και, πιστέψτε με, είναι παρά πολλά), τη στιγμή που χιλιάδες κόσμος κλαίει τους ανθρώπους του και το βιος του.
ΖΗΤΑΩ συγγνώμη, αλλά σ' αυτό το τεύχος δεν θα αναφερθώ σε Μαμουζέλους, Τσώνηδες και Αντωνιάδηδες. Για όλους αυτούς, στο επόμενο ON-OFF.
ΘΕΛΩ ΝΑ σταθώ στην τηλεόραση και στον συντονιστικό ρόλο που έπαιξε. Ηταν, ίσως, η πρώτη φορά που δεν ξέφυγε στην υπερβολή, ίσως γιατί (όπως έγραψε και στην «Ε» ο συνάδελφος Σωτ. Μανιάτης), η καταστροφή ήταν από μόνη της υπερβολική.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ σημαίνει ότι κάποιοι δεν ξέφυγαν. Κάποιοι κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμα και την υπερβολή, αλλά -ευτυχώς- αυτοί ήταν λίγοι.
ΤΙ ΝΑ πρωτογράψω; Σε ένα κράτος ανίκανο να προστατέψει τον πολίτη, με μια κυβέρνηση στα όρια αδιαφορίας και πανικού, και με μια τοπική αυτοδιοίκηση σχεδόν ανύπαρκτη, η τηλεόραση αποτέλεσε το διακαναλικό συντονιστικό κέντρο για τους πυρόπληκτους!
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ, πώς θα προστατευτούν, πώς θα πληροφορηθούν από πού έρχεται η φωτιά και προς τα πού κατευθύνεται. Οι πυρόπληκτοι μάθαιναν τα πάντα από την τηλεόραση και την τηλεόραση εμπιστεύονταν!
ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ; Των Μαυρογιαλούρων; Αυτό του Καραμανλή, του Βουλγαράκη, του Πολύδωρα και του Γιακουμάτου;
ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τι τον ένοιαζε; Αυτός είναι πρωθυπουργός!
ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ η μισή χώρα καιγόταν κι αυτός εμφανίστηκε στη Ζαχάρω, μεταμφιεσμένος σε... Μπους τζούνιορ, με το γνωστό αμερικάνικο μπουφάν εκστρατείας, λες και θα έφευγε για τον Περσικό!

Ο ΑΛΛΟΣ, ο Βουλγαράκης; Πέρασε και δεν ακούμπησε! Καιγόταν η Αρχαία Ολυμπία, εμφανίστηκε στον ιερό χώρο μετά την καταστροφή, και τι μας είπε; Οτι κάηκαν δυο-τρία δεντράκια!
ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ κι ο αξεπέραστος Πολύδωρας. Απίστευτο να ακούς έναν υπουργό να λέει «εντάξει, το δάσος... τσουρουφλίστηκε, αλλά η Αρχαία Ολυμπία σώθηκε»!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ κόσμο τους. Μια κυβέρνηση που της πήρε τέσσερεις ολόκληρες μέρες για να πράξει τα αυτονόητα!
ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ μέρες για να βάλει έναν αριθμό τηλεφώνου, να επικοινωνούν οι πυρόπληκτοι, και να μην είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στα κανάλια!
ΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ένα σωρό νομοί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε τι σήμαινε αυτό για την κυβέρνηση. Τι έκαναν όλοι αυτοί οι ανίκανοι; Εξέφραζαν τη λύπη και τη συμπαράστασή τους από τα κανάλια στους πυρόπληκτους! Αντί να θλίβονται με την ανικανότητά τους...
ΟΥΤΕ ΕΝΑ «συγγνώμη» από το κράτος. Κανείς δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για το κακό που έγινε. Για παραιτήσεις, φυσικά, ούτε λόγος!
ΤΟ ΜΟΝΟ που έκαναν ήταν να δώσουν «ένα πουρμπουάρ στα θύματα», όπως είπε και στο ALTER ο Γ. Τράγκας!
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ και στην αποθέωση της ασύμμετρης μαλακίας: να μιλάει ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών και κάποιοι τεμπέληδες - κρατικοδίαιτοι να τον χειροκροτούν, χωρίς ο Κωστάκης να κάνει ένα νεύμα να σταματήσουν ή να τους πει ευθέως πως δεν είναι ώρα για παλαμάκια!
ΠΟΣΑ ΔΙΚΙΑ είχε ώρες ώρες ο συχωρεμένος ο... Στάλιν!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ με τρελαίνει είναι πως αύριο όλοι αυτοί, αντί να κρύβονται, θα έχουν το θράσος να πάνε για προεκλογικές φανφάρες στην Ηλεία, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Εύβοια. Ουστ, Μαυρογιαλούροι...


ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ«Φταίει ο στρατηγός... άνεμος»!
Βύρ. Πολύδωρας, υπουργός Δημ. Τάξης


Για να ξέρετε...

Η Ελλάδα θρηνεί και οι μεγαλοπαράγοντες καίγονται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα!

ΟΝ
Θέλω να συγχαρώ τη Φωτ. Νάσσου, τον Στ. Θεοδωράκη και τον Σ. Δανέζη για τις ανταποκρίσεις τους από τα μέτωπα της φωτιάς.

OFF
Το STAR για την παντελή έως προκλητική αδιαφορία του.

e-mail: funtis@enet.gr
ON OFF - 02/09/2007

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

να τους χαιρομαστε και να τους ξαναψηφισουν...

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...