............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Αμείλικτα τα ερωτήματα για τις ευθύνες στην εθνική τραγωδία - Πως οι εμπρηστές σχεδίασαν και οργάνωσαν το καταστροφικό τους σχέδιο


ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Αμείλικτα τα ερωτήματα για τις ευθύνες στην εθνική τραγωδία - Πως οι εμπρηστές σχεδίασαν και οργάνωσαν το καταστροφικό τους σχέδιο
[Δημοσιεύτηκε στις 25/8/2007 - 11:08:00 πμ] [Συντάκτης:γράφει ο Γιώργος Αδαλής]

Τί έγινε με τα απόρρητα σχέδια της πολιτικής Προστασίας; Ηξερε η ΕΥΠ το σχέδιο δράσης των Εμπρηστών; Γιατί δν χρησιμοποιήθηκαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Απάτσι, για τον εντοπισμό αγνοούμενων; Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν για να φύγουν οι Πολύδωρας , Φούρλας και Κόης;
Εθνική τραγωδία αποτελεί πλέον το τεράστιο (και ενιαίο) μέτωπο με τις πυρκαγιές να μαίνονται ανεξέλεγκτα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και την Εύβοια . Οι νεκροί μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 41 (σαράντα ένας) ενώ αρκετοί άνθρωποι αγνοούνται. Το χειρότερο είναι ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί διότι δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη όλα τα σπίτια στην Πελοπόννησο που έχουν καεί από την πύρινη λαίλαπα .


Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία καίγονται από άκρου σ άκρου με το μέτωπο στη Ζαχάρω να φτάνει τα 60 χιλιόμετρα.

Αρκετοί άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στα σπίτια τους. Ενώ αρκετά χωριά όπως το Μαζαράκι (κοντά στην Αμαλιάδα) εξαφανίστηκαν από τη φωτιά.

Στην Ηλεία απειλούνται τα χωριά Μηλέα, Σμέρνα, Μάκιστος, Λογγός και Βρεστό. Μαίνονται, παράλληλα, οι φωτιές σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία αλλά και στην Εύβοια. Οι φλόγες έχουν ζώσει και την περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου τρία χωριά εκκενώνονται.
Η φωτιά στα Στύρα Ευβοίας αναζωπυρώθηκε και τρεις οικισμοί εκκενώνονται προληπτικά. Η δήμαρχος της περιοχής μίλησε στον ΑΝΤ1 και δήλωσε πως τα αεροσκάφη σταμάτησαν τις ρίψεις και πως η φωτιά μαίνεται στις περιοχές Πολυποτάμου και Κουβελών.


Στη Μεσσηνία απειλούνται τα χωριά Αρτεμησία, Πηγές και Αρτεμιρά.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 125 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 19 ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής. Πρόκειται για μέτωπα σε Φιλιππιάδα, Φάρσαλα, Νεμέα, Θέρμο, Αρτα, Κορινθία, Πρέβεζα, Αρεόπολη, Δαμάστα, Αρκαδία, Δομοκό, Φιλιατρά, Γόρτυνα, Αλίαρτο, Λευκάδα, Ηλεία, Αχαΐα και Δερβενοχώρια. Τεράστια είναι και η οικολογική καταστροφή, αφού μόνο στη Ζαχάρω έγιναν στάχτη πάνω από 70.000 δασικής έκτασης.

Θεωρητικά ακόμη και με τις πιο απίθανες στατιστικές , είναι αδύνατον να ξεσπούν ταυτόχρονα τόσες πολλές πυρκαγιές σε τόσα πολλά σημεία της χώρα. Είναι πλέον πρόδηλο ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα προμελετημένο σχέδιο εμπρηστών που σκοπό έχουν να παραλύσουν τον κρατικό μηχανισμό.


Είναι δεδομένο ότι φέτος το καλοκαίρι , υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για οργανωμένα σχέδια εμπρηστών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ειδικά για την Πελοπόννησο και την Εύβοια υπήρχαν ακόμη και πληροφορίες στην ΕΥΠ ότι υπάρχει σχέδιο εμπρησμού. Το ίδιο ισχύει και για δύο νησιά του Αιγαίου και για ένα στο Ιόνιο, όπου ακόμη και οι Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας διενεργούν έρευνες εντοπισμού συγκεκριμένων ατόμων.

Κατά το παρελθόν υπήρχαν πολλές φωτιές ανάλογου μεγέθους στην Ελλάδα, που κατέκαψαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν τόσα θύματα. Στην σημερινή περίπτωση, φαίνεται ότι οι εμπρηστές έλαβαν υπ όψιν την κατεύθυνση των ισχυρών ανέμων (εδώ και τέσσερις μέρες) και ουσιαστικά πυρπόλησαν κατοικημένες περιοχές .

Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρέθηκαν άλλοι τέσσερις απανθρακωμένοι άνθρωποι σε δρόμο της Αμαλιάδας .


Από εχτές είχαμε επισημάνει ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει παραλύσει και αδυνατεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας.

Πάντως οι ισχυροί Βοριάδες απέτρεψαν ακόμη και τις συνεχείς ρίψεις από τα Canadair και τα ελικόπτερα.

Ετσι , αρκετά από τα πύρινα μέτωπα στη Πελοπόννησο που αρχικά φαινόταν ως ξεχωριστές εστίες, ενώθηκαν και δημιούργησαν ένα τεράστιο τόξο με πορεία προς τη θάλασσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πυροσβεστική να χάσει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης στη Πελοπόννησο .

Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει αν ενεργοποιήθηκαν τα κατά τόπους σχέδια των ΠΣΕΑ (Πολιτικής Προστασίας). Η εκπόνηση αυτών των (απόρρητων) σχεδίων έχει κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια στο Κράτος και ουδείς μπορεί σήμερα να γνωρίζει αν εφαρμόστηκαν από τις Νομαρχίες . Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν υπήρξε έστω και υποτυπώδης συνεργασία μεταξύ Πυροσβεστικής και Αυτοδιοίκησης.

Στην ουσία, η πρώτη νύξη για αύξηση των μέτρων αναζήτησης αγνοούμενων, έγιναν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που πήγε το βράδυ στη Ζαχάρω και αμέσως απογειώθηκε ένα Super Puma , το οποίο όμως γύρισε στη βάση του άπραγο.

Ένα άλλο ερώτημα που πρόκειται να τεθεί, είναι γιατί δεν ζητήθηκε από την πρώτη στιγμή η συνδρομή του Στρατού. Ειδικά η αεροπορία Στρατού, έχει στη διάθεσή της, πολεμικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι , τα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν βράδυ. Το ελικόπτερο αυτό διαθέτει υπερσύγχρονα όργανα νυχτερινής πλοήγησης αλλά ακόμη και όργανα θερμικού εντοπισμού, γεγονός που δημιουργεί σκέψεις , γιατί τα ελικόπτερα αυτά δεν χρησιμοποιούνται σε τέτοιες καταστάσεις! Εκτός αν κι αυτά έχουν αγοραστεί χωρίς τα όργανα νυχτερινής πλοήγησης .

Αγνωστο είναι τι απέγινε και η περίφημη ομάδα της πυροσβεστικής που μπορεί να επιχειρήσει κάτω από δύσκολες συνθήκες και να αντιμετωπίσει τις περίφημες υπερ-φωτιές (super fires) της οποίας η σύσταση και η εκπαίδευση στοίχισε εκατομμύρια

Είναι πλέον προφανές, ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη στην ελλάδα, ενώ σήμερα ακούστηκε για πρώτη φορά η σκέψη ακόμη και να ματαιωθούν οι εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.


Μεγάλη ευθύνη για την τεράστια καταστροφή φέρουν τόσο ο κ. Κόης όσο και ο κύριος Φούρλας. Πολιτική ευθύνη έχει και ο κ. Πολύδωρας. Ολοι τους δοκιμάστηκαν τούτο το καλοκαίρι και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Πρωθυπουργός τους κρατάει στις θέσεις τους.

Αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρήνων μετώπων, ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να προβεί σε απομάκρυνσή τους από τις θέσεις που κατέχουν . Πάνω απ όλα όμως θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι 4.000 κενές θέσεις στην Πυροσβεστική.

Φυσικά, περιμένουμε από το Επίσημο ελληνικό Κράτος, όχι απλά να αποζημιώσει τους πληγέντες, με κάποιες καθυστερημένες επιταγές αλλά τούτη τη φορά να ξεπεράσει τον συνηθισμένο εαυτό του. Τούτη τη φορά , θα πρέπει να κινηθεί άμεσα όχι μόνο στην κατεύθυνση της αποζημίωσης των πληγέντων αλλά πολύ περισσότερο , να επιστρατεύσει τις υπηρεσίες πρόνοιας και να σταθεί δίπλα στο δράμα των οικογενειών που θρηνούν τέτοιο απίστευτο (για τα Ελληνικά δεδομένα) αριθμό θυμάτων.


[Συντάκτης:γράφει ο Γιώργος Αδαλής]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...